JU Osnovna škola „Vitovlje“ Travnik

  • Rad na određeno vrijeme
  • Travnik

Broj: 344-10/24

Datum: 09.10.2024.godine

 

Na osnovu člana 57. Zakona o osnovnoj školi (Sl. novine SBK-a br: 11/01i 17/04), člana 3. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjobosanskom kantonu (Sl. novine SBK-a br: 7/19), Odluke Upravnog odbora broj:343-9/24 od 27.9.2024.godine i Saglasnosti Ministarstva ONMKiS-a SBK-a broj: 03-30-1/2024-290  od 26.9. 2024.godine. JU Osnovna škola „Vitovlje“ raspisuje:

 

JAVNI OGLAS

za popunu upražnjenih radnih mjesta u školskoj 2024/25.godini

 

  1. ………………………….1 izvršilac – do povratka radnika sa funkcije direktora
  2. Defektolog/edukator/rehabilitator……………….. 1 izvršilac – na neodređeno vrijeme
  3. Nastavnik engleskog jezika………………………………… 21 sat, na neodređeno vrijeme
  4. Nastavnik matematike………………………………………. 16 sati, na neodređeno vrijeme
  5. Nastavnik biologije……………………………………………… 8 sati – do 30.6.2025. godine
  6. Nastavnik historije ………………………………………………. 8 sati – do 30.6.2025.godine
  7. Nastavnik informatike………………………………………….. 8 sati – do 30.6.2025.godine
  8. Nastavnik likovne kulture ……………………………………. 4 sata – do 30.6.2025.godine
  9. Nastavnik muzičke kulture ………………………………….. 4 sata – do 30.6.2025.godine
  10. Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture ………………… 8 sati – do 30.6.2025.godine
  11. Nastavnik tehničke kulture……………………………………. 5 sati – do 30.6.2025.godine
  12. Nastavnik turskog jezika ……………………………………….6 sati – do 30.6.2025.godine
  13. Nastavnik njemačkog jezika …………………………………. 6 sati – do 30.6.2025.godine
  14. Nastavnik islamske vjeronauke …………………………….. 8 sati – do 30.6.2025.godine
  15. Nastavnik pravoslavne vjeronauke ……………………….. 4 sata – do 30.6.2025.godine
  16. Nastavnik kulture življenja…………………………………….. 1 sat – do 30.6.2025.godine
  17. Nastavnik demokratije ………………………………………….. 1 sat – do 30.6.2025.godine
  18. Higijeničar……………………. 1 izvršilac, puno radno vrijeme, na neodređeno vrijeme

 

I        Pored općih uslova predviđenih Zakonom o radu (Sl. novine FBiH br: 26/16, 89/18, 44/22 i 39/24) kandidati trebaju ispunjavati i uslove u pogledu stručne spreme propisane Zakonom  o osnovnoj školi (Sl. novine SBK-a br: 11/01 i 17/04), Pedagoškim standardima za osnovne škole (Sl. novine SBK-a br: 8/05), Nastavnim planom i programom i Izmjenom i dopunom  Nastavnog plana i programa za devetogodišnje osnovne škole.

 

II       Opis poslova i radnih zadataka

Radna mjesta pod rednim brojevima od 1. do 17. odnose se na izvođenje nastave  u okviru svoje struke prema Nastavnom planu i programu i Izmjenama i dopunama Nastavnog plana i programa, Pedagoškim standardima za osnovne škole (Sl. novine SBK br: 8/05), Pravilnikom  o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Osnovne škole „Vitovlje“.

Radno mjesto pod rednim brojem 18. odnosi se na poslove koji su definisani  Pedagoškim standardima, Pravilnikom o radu JU Osnovne škole „Vitovlje“ i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnh mjesta JU Osnovne škole „Vitovlje“.

 

III       Kandidati trebaju obavezno dostaviti:

 

–  Prijavu na Javni oglas koja sadrži sljedeće elemente: ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona/mobitela, e-mail adresu, naziv radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

Prijava mora biti svojeručno potpisana.

–  Biografija, svojeručno potpisana

–  Izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerena kopija ne starija od 6 mjeseci)

–  Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

–  Diplomu o završenoj odgovarajućoj stručnoj spremi

–  Potvrdu o položenom stručnom ispitu za radna mjesta pod rednim brojevima od 1. do 17.

ako ima položen stručni ispit

– Uvjerenje Federalnog zavoda PIO/MIO o podacima registriranim u matičnoj evidenciji kao

dokaz o radnom stažu iz vremena Javnog oglasa, original ili ovjerena kopija

 

IV     Prioritet kod zapošljavanja imaju kandidati koji su proglašeni tehnološkim viškom u školama u SBK-a i kandidati sa nepotpunom nastavnom normom sa statusom na neodređeno vrijeme u školama SBK-a, u skladu sa odredbama Kolektivnog ugovora (Sl. novine SBK br: 05/23). Kandidati koji se javljaju na nadopunu norme sa statusom na neodređeno vrijeme trebaju dostaviti: potvrdu o dopuni norme sa brojem sati koji nedostaju iz Škole u kojoj rade sa područja SBK-a i kopiju Ugovora o radu. Kandidati proglašeni tehnološkim viškom sa područja SBK-a trebaju dostaviti: rješenje o tehnološkom višku i potvrdu o dužini radnom staža (PIO).

 

V       Prednost pri zapošljavanju pod jednakim uslovima imaju kandidati koji ostvaruju prava u skladu sa Zakonom o pravima boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, uz obavezu pozivanja na poseban zakon. Prednost pri zapošljavanju kandidati dokazuju odgovarajućim dokumentima od zakonom mjerodavne institucije (potvrda, uvjerenje i sl) koje prilažu prilikom  prijave na Javni oglas, pozivajući se na poseban zakon prema kojem imaju prednost.

 

VI       Razmatrat će se samo one prijave kandidata prijavljenih na Javni oglas koje su podnesene blagovremeno i koje su potpune, te koje ispunjavaju formalne uslove iz Javnog oglasa. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Komisija za provođenje Javnog oglasa obavijestit će kandidate čija dokumentacija nije potpuna i to putem mail adrese navedene u prijavi na Javni oglas.

 

VII      Kandidati koji ispunjavaju uslove oglasa obavezni su pristupiti pismenom ispitu i usmenom intervjuu, a o terminu pismenog ispita i intervjua bit će naknadno obaviješteni putem e-mail adrese. Kandidati koji ne pristupe ispitu u zakazano vrijeme, smatrat će se da su odustali od prijave na Javni oglas. Kandidati sa pravom prioriteta iz stava V ovog oglasa trebaju pristupiti samo intervjuu na kojem će se sa njima obaviti razgovor s ciljem upoznavanja i utvrđivanja općih osobina i motiviranosti za rad u osnovnoj školi. Navedeni kandidati se ne ocjenjuju i automatski se uvrštavaju na listu uspješnih kandidata sa naznakom da se primaju sa pravom prioriteta.

 

VIII     Pismeni dio ispita polaže se u vidu testa i on se odnosi na radna mjesta pod rednim brojevima od 1. do 17. Pitanja iz pismenog dijela ispita odnose se na opće znanje, djelatnosti pedagogije, odgojno-obrazovnog rada, didaktičko-metodičke oblasti, te važečih pravnih propisa vezano za obrazovanje u SBK-a (Zakon o osnovnoj školi, Pedagoški standardi, NPiP i ostali). Kandidat koji ne pristupi pismenom dijelu ispita isključuje se iz dalje procedure i smatra se da je odustao od prijave na Javni oglas.

 

IX     Izbor kandidata vršit će se na osnovu Pravilnika o postupku prijema u radni odnos u JU Osnovnoj školi „Vitovlje“ i Pravilnika o radu JU Osnovne škole „Vitovlje“.

 

X     Putem e-mail adrese kandidata, dostavlja se Obavijest kandidatima, Odluka o prijemu u radni odnos izabranog kandidata i Lista uspješnih kandidata sa bodovima u roku od osam dana od dana donošenja Odluke, a dostava naprijed navedenog svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana prijema putem e-mail adrese kandidata, u kojem teče i vrijeme za žalbu.

 

XI      Kandidatima se neće vračati dokumentacija i mogu je preuzeti lično u roku od 30 dana od dana isteka roka za žalbu i tada će ostaviti kopiju.

 

XII      Izabrani kandidati obavezni su prije stupanja na posao dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj i radnoj sposobnosti za rad u obrazovanju, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 mjeseci)

 

XIII     Obavijest o Javnom oglasu se objavljuje u dnevnim novinama Oslobođenje“, a puni tekst Javnog oglasa se dostavlja Službi za zapošljavanje SBK-a, koja isti objavljuje na svojim mrežnim stranicama

Javni oglas ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

 

XIV       Dodatne obavijesti u vezi oglasa mogu se dobiti putem kontakt telefona 030 539 555 (sekretar škole)

 

Prijava na oglas podnosi se Komisiji za provođenje Javnog oglasa lično na protokol škole ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Vitovlje“, Vitovlje bb, 72 283 Turbe, u zatvorenoj koverti sa naznakom: NE OTVARATI – PRIJAVA NA JAVNI OGLAS

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

 

 

 

Direktor škole

_____________

Halep Amra

 

Da biste se prijavili za ovaj posao, posjetite -.