Obavijest o realizaciji Programa sufinansiranja odgovarajućeg stručnog kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH

Služba za zapošljavanje SBK zajedno s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK je potpisala Sporazum o međusobnoj saradnji u realizaciji „Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH“ putem kojeg je  za realizaciju Programa za naš kanton izdvojeno  91.844,58 KM. Shodno potpisanom Sporazumu angažovano je dvadeset (20) asistenata u nastavi za potrebe djece sa poteškoćama u razvoju, a koji  su počeli sa radom 01.10.2019. godine u trajanju od osam (8) mjeseci.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH, radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim ustavama osnovnog obrazovanja.

Služba učestvuje u sufinansiranju dijela troškova obaveznih doprinosa i /ili dijela plaće, dok će Ministarstvo osigurati razliku sredstava iz vlastitih izvora za isplatu ukupnog iznosa bruto plate, u skladu sa svojim internim aktima, za svaku osobu čije se zapošljavanje sufinansira.