free poker
Dobro došli na službene web stranice Službe za zapošljavanje KSB/SBK Travnik. Ugodno razgledanje sajta.
On-line forma za oglase

Prijavu potrebe za radnikom ili oglas za objavu dostavljate Službi za zapošljavanje SBK/KSB Travnik na propisanom obrascu za posredovanje na linku POSLODAVCI ili kroz On-line formu.

Po prijemu podataka Služba za zapošljavanje Vaš oglas će objaviti obavezno na našoj internetskoj stranici.

On-line forma za oglas

On-line forma

SAJAM IDEJA U BEEZONE BIZNIS INKUBATORU

 

SAJAM IDEJA U BEEZONE BIZNIS INKUBATORU

U okviru projekta „Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, organiziran je dvodnevni Sajam ideja za mlade iz Travnika u BEEZONE BIZNIS INKUBATORU.

Na sajmu su predstavljene inovativne poslovne ideje mladih poduzetnika i njihova startup preduzeća, koja su podržana kroz projekat „Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, kao i mogućnosti koje BeeZone biznis inkubator nudi mladima u Travniku.
Sajam je organiziran za učenike srednjih škola, studente i mlade ljude koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, kao vid motivacije da razvijaju svoje poslovne ideje i koriste prilike koje im se pružaju u njihovom okruženju, posebno kroz BeeZone biznis inkubator. Inkubator mladima nudi sve potrebne resurse za razvoj njihovih poslovnih ideja, mentorsku potporu i pristup fondovima za financiranje, a svi imaju mogućnost postati njegovi stanari kroz različite programe.

Posjetiocima su svoje biznise predstavili sadašnji stanari BeeZone biznis inkubatora Mirela Džinić, Enisa Mahmutović i Alen Kapetan, a pričali su im i o svom poduzetničkom putu kroz sudjelovanje u projektu „Trik“ od podnošenja prijave, pohađanja BeeZone Startup akademije, na kojoj su naučili kako upravljati biznisom, od ideje do plasiranja proizvoda na tržište, te kako je to biti poduzetnik u Travniku, koji dosad nije imao ovakav vid potpore inovativnim poslovnim idejama mladih.

Kroz dva ciklusa projekta „Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, novčanim iznosom od po 5.000 eura, podržano je ukupno dvanaest startup preduzeća:

v Rekontiva d.o.o., Enisa Mahmutović i Amela Perenda

v AVIS d.o.o., Amar Halilović

v Senses, Mirela Džinić

v MK-CNC d.o.o., Muamer Kargić

v Body and Beauty Lounge, Adila Horić

v M-TEX auto presvlake, Mersad Kokić

v Frizerski salon sa uslugama za djecu, Mirela Tenić

v PROFA – Platforma znanja, Admir Jahić i Mirza Begić

v Experience flying, Alen Kapetan

v Central network live TV portal, Muris Terzić

v Billiard School, Džanan Mujdžić

v Klub ljubitelja knjige Čarolija, Zaim Mević

 

 

 

9 članova Lokalno partnerstvo za za zapošljavanje Općine Travnik u suradnji sa ILO pripremilo Acioni plan za zapošljavanje.

Sajam ideja zatvoren je Završnom konferencijom projekta „Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, na kojoj su predstavljene realizirane aktivnosti i rezultati projekta, te planovi za daljnji rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Travnik.

Vodeći partner u projektu „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“ je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila, a isti se se implementira u okviru krovnog projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, kojeg finansira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Travnik, 15.2.2019.

 

Ažurirano (Nedjelja, 17 Veljača 2019 21:52)

 
Anketa
Vama, kao poslodavcu podsticaj je potreban...
 
Ko je online ?
Trenutno aktivnih Gostiju: 96